DigiPro awarded to our cooperation with The Vluggen Institute

We are proud to announce that EquInnoLab. is the first ever institute to receive the DigiPro disposition for the development of our camera analysis system prototype, which will be developed in cooperation with The Vluggen Institute. Combining our knowledge, EquInnoLab. and The Vluggen Institute will strive to develop a system to analyse the performance of dressage combinations.

The project focuses specifically on the measurement of all exercises performed in dressage tests, and especially on developing an algorithm to measure these exercises. Therefore, the system has to be able to analyse horse and rider on the short line, long line and long diagonal of a 20×60 arena.

Text from the DigiPro website (only in Dutch):

EquInnoLab. uit Weert ontvangt de eerste Digipro-beschikking voor een prototype-ontwikkeling, waarmee het bedrijf haar videoanalyse-systeem voor paarden en ruiters kan doorontwikkelen. Digipro is een Europees project dat Nederlands-Duitse samenwerking bevordert. Met deze beschikking begint Digipro op stoom te komen.

EquInnoLab. wil wereldwijd voorop lopen met hun innovatie- en trainingscentrum; een centrum dat zich onderscheidt in de paardensport door evidence-based te werken. Dit doen zij door middel van camera-analyses van de paard-ruitercombinatie. Hierdoor is het mogelijk heel gericht advies te geven over de verbeterpunten die de sportprestaties positief zullen beïnvloeden. Digipro ondersteunt EquInnoLab. en hun Duitse samenwerkingspartner, het Vluggen Institute for Equine Osteopathy and Education, met de ontwikkeling van een high-tech videoanalyse-systeem voor de dressuursport. Met het analyseproduct dat ontwikkeld wordt, willen beide bedrijven een sterke marktpositie verwerven in de omvangrijke paardensector met veelbelovende afzetmogelijkheden.

Na de aftrap vorig jaar is het Europese project Digipro aan de slag gegaan om mkb’ers in de grensregio te ondersteunen bij digitalisering van producten en bedrijfsprocessen. Inmiddels is een aantal projecten gestart en zijn verschillende aanvragen in voorbereiding. Maar er zijn nog volop mogelijkheden voor bedrijven met innovatieve projectideeën.

Digipro biedt een springplank voor ondernemers naar Smart Industry en ondersteunt mkb’ers bij het realiseren van innovatieve producten, processen en bedrijfsmodellen, middels subsidie, van projectidee tot prototypeontwikkeling. Digipro ondersteunt bedrijven ook met kennis, door bijeenkomsten en workshops te organiseren. Ook biedt Digipro de kans om de markt in het buurland te verkennen en betreden. Genoeg redenen voor ambitieuze ondernemers om mee te doen!

Oost NL is leadpartner van Digipro en werkt intensief samen met de projectpartners: Huis van de Brabantse Kempen, LIOF, Stichting Regionaal Centrum voor Technologie Gelderland, IHK Niederrhein, MCC, GEMIT en Euregio Rijn-Waal. Naast dit projectteam is er een grote kring van ‘geassocieerde partners’. Dit zijn organisaties die geen deel uitmaken van het partnerschap, maar wél de uitvoering van het project mede faciliteren. Het projectgebied betreft Gelderland, Oost-Brabant, Limburg en een deel van Nordrhein-Westfalen.

Digipro wordt in het kader van het INTERREG VA-programma Deutschland-Nederland door de Europese Unie ondersteund uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het project wordt gecofinancierd door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de provincies Gelderland, Limburg en Noord-Brabant, het Ministerium für Wirtschaft, Innovation, Digitalisierung und Energie van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen.

About the author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.