Innovatieve trainingsbegeleiding

Voor individuele sporters

Metingen

Door middel van onze bewegingsanalyses kunnen wij doelgericht advies geven over eventuele verbeterpunten die de sportprestaties positief zullen beïnvloeden. Ook als je als sporter al weet waar je probleem zit en je dit graag inzichtelijk wil krijgen ben je bij EquInnoLab. aan het juiste adres. Wij meten, maken een plan van aanpak en monitoren regelmatig je prestaties om ervoor te zorgen dat jij beter gaat paardrijden én presteren!

Het pallet van sporters is natuurlijk erg breed. Ons team van experts is zo opgeleid dat we voor iedereen een passend advies kunnen geven. EquInnoLab. heeft als kernactiviteit het begeleiden van topsporters en vertaalt dit graag naar de breedtesport in meer toegankelijke pakketten en/of trajecten. Hiernaast is EquInnoLab. erg betrokken bij talentidentificatie en -ontwikkeling.

Kies je meting

Prestatiemeting Pro

Contactmoment:

 • Intakeformulier met bepaling trainingsdoel
 • Houding- en zitanalyse van de ruiter van 1 gang naar keuze door een universitair geschoolde bewegingswetenschapper

Thuis gestuurd:

 • Analyseresultaten in rapport
Prijs    € 95,-

 

 Prestatiemeting Premium

Contactmoment:

 • Persoonlijk intakegesprek
 • Vaststelling van trainingsdoel
 • Houding- en zitanalyse van de ruiter van alle gangen door een universitair geschoolde bewegingswetenschapper

Thuis gestuurd:

 • Analyseresultaten in rapport
Prijs    € 247,50

 Tweedaagse ruiterverbetering

Contactmoment 1:

 • Persoonlijk intakegesprek
 • Vaststelling van trainingsdoel
 • Houding- en zitanalyse van alle gangen door een universitair geschoolde bewegingswetenschapper
 • Houdingsanalyse van de ruiter naast het paard door FysioActive

Thuis gestuurd:

 • Analyseresultaten en trainingsadvies van Jenny Schreven en de fysiotherapeut op maat in rapport

Contactmoment 2:

 • Uitleg van de oefeningen door de fysiotherapeut
 • Training te paard door Jenny Schreven op verbeterpunten
Prijs    € 375,-

Go V.I.P.

Optioneel:

 • Trainingsadvies door Jenny Schreven
Meerprijs    € 75,-

Go V.I.P.

Optioneel:

 • Trainingsadvies door Jenny Schreven
Meerprijs    € 75,-

Prestatiemeting Premium:
Vind je het een prettig idee om jezelf een regelmatig van voor tot achter door te laten lichten? Dat doen we voor je! Tijdens onze Prestatiemeting Premium nemen we je complete houding en zit van onder de loep. We meten je houding en zit in alle drie de gangen, linksom én rechtsom.  Een universitair geschoolde bewegingswetenschapper analyseert jouw meting en je krijgt alle bevindingen thuisgestuurd in een duidelijk en persoonlijk rapport. Hiermee kun je met je privé-trainer direct aan de slag! Zodat je nóg meer inzicht krijgt in je totale presteren, en natuurlijk in je vooruitgang!

Prijs:                    247,50 euro

Prestatiemeting Pro:
Dressuur:
Heb jij een specifiek probleem in je houding, waar je maar geen geschikte oplossing voor vindt? Lukt het maar niet om goed door te zitten, of zit je tijdens het galopperen altijd achter de beweging? Wij helpen je! Kom met je probleem naar ons toe, en wij helpen jou met het bepalen van jouw compensaties en aandachtspunten gebaseerd op een wetenschappelijke meting. We meten je terwijl je jouw moeilijkste gang of oefening voor rijdt, en sturen je specifieke aandachtspunten, uitgelegd in een persoonlijk rapport, toe om je hierin te helpen verbeteren. Zodat je niet meer steeds tegen dezelfde muur oploopt, maar weer verder kunt in je rijden.

Springen:
Heb je er altijd een balk af op de oxer, of kun je absoluut niet in de rechter galop landen? Wij helpen je! Kom met je probleem naar ons toe, en wij helpen jou een geschikte oplossing te vinden. We meten je terwijl je jouw moeilijkste sprong of aan ons demonstreert, en sturen je specifieke aandachtspunten, uitgelegd in een persoonlijk rapport, toe om je hierin te helpen verbeteren. Zodat je niet meer steeds tegen dezelfde muur oploopt, maar weer verder kunt in je rijden.

Prijs:                     95 euro

Go V.I.P.
De leukste add-on! Wil jij het maximale halen uit de wetenschappelijke analyse die je van ons gekregen hebt? Go V.I.P!  Speciaal voor wie het niet ambitieus genoeg kan, bieden wij onze deelnemers de mogelijkheid hun persoonlijke ontwikkeltraject een kickstart te geven… en wel in de vorm van expert Jenny Schreven (Grand Prix-amazone, Lichte Tour-jurylid en coach). Aan de hand van jouw meting beschrijft Jenny een voor jou op maat gemaakt trainingsadvies.

Meerprijs:            75 euro

Tweedaagse ruiterverbetering
Dit pakket is een uitgebreide Prestatiemeting Premium. Ons team zal ook diverse fysieke testen en houdingsanalyses zonder paard met je uitvoeren. Onze partner FysioActive zal hier bij aansluiten om de analyses van onze bewegingswetenschappers aan te vullen met fysiotherapeutisch advies en/of Flexchair trainingen. Door de combinatie van dit team kunnen eigenlijk alle specifieke over- en onder compensaties van de ruiter in kaart gebracht worden, waardoor doelgericht en ruiter-specifiek getraind kan worden. Per ruiter wordt een individueel, op maat gemaakt programma opgesteld welke, bij dit pakket standaard, op de terugkomdag met Jenny Schreven (Go V.I.P.) en de fysiotherapeuten doorgenomen wordt. Ook wordt er een eerste aanzet voor de training gemaakt onder begeleiding van het expert team.

Prijs:                     375 euro

Trainingsbegeleiding voor topsporters

Elite Athlete Program
‘Go for Gold’ met het ‘Elite Athlete Program’! Het ‘Elite Athlete Program’ wordt speciaal ontwikkeld voor topsporters in de hippische sport. In een drie maanden lange in-house training zal er met behulp van diverse technologieën getraind worden met vakkundige experts. De training zal bestaan uit vier fases, ‘fit of the combination’ – ‘the elite, conscious rider’- ‘the elite competent rider’ – ‘the elite conscious competent rider’.

Dit programma is de top of the notch voor elke ambitieuze ruiter of amazone met een specifiek doel, bijvoorbeeld deelname aan een kampioenschap of internationale wedstrijd. 

Persoonlijke begeleiding gebaseerd op wetenschappelijke metingen om vooruitgang te monitoren en specifieke trainingsschema’s op te kunnen stellen. Wij hebben de experts in huis!

Voor maneges & instructiebedrijven

”EquInnoLab. on Tour” heet ons programma dat zowel nationaal als internationaal sporters opzoekt op hun eigen stal of instructiebedrijf. Omdat onze visie is dat kennis gedeeld moet worden en niet iedereen in de gelegenheid is om naar onze locatie te komen, worden er pakketten opgesteld waarbij het expert team van EquInnoLab. naar jullie bedrijf komt. De organisatie van deze evenementen ligt bij de stal of het instructiebedrijf. Een minimum aantal van acht deelnemers is hiervoor noodzakelijk. De inhoud van het programma is dan nog steeds hetzelfde! En iedere deelnemer kan zijn eigen pakket kiezen, het is niet nodig dat iedereen dezelfde meting aanvraagt!

Wil jij een leerzame clinic organiseren bij jou op de vereniging? Ook dat kunnen wij voor je verzorgen! Met een informatieve presentatie over de optimale houding en zit van de ruiter en hoe je dit kunt bereiken, brengen wij in anderhalf uur de nodige noodzakelijke kennis naar jullie toe.

Vraag naar de mogelijkheden of vraag een offerte aan.