Over ons

EquInnoLab. is wereldwijd het vooruitlopende innovatie- en trainingcentrum; een centrum dat zich onderscheid in de paardensport door middel van evidence-based werken. In dit centrum staan de bewegingswetenschappen van mens en paard centraal en worden experts opgeleid om met deze kennis te werken. Gezamenlijk met topsporters, breedtesporters, talenten en bewegings- en technisch onderbouwde experts wordt er gewerkt aan de toekomst van de paardensport. Het uitgangspunt bij EquInnoLab. is dat de sport prioriteit geniet, en de wetenschap een middel is om vooruitgang te boeken. Stilstand is immers achteruitgang.

Vanuit de overtuiging dat data betrouwbaar is, en zowel het paard, de ruiter als de combinatie geformaliseerd kunnen worden, streeft EquInnoLab. naar evidence-based trainen in de paardensport. De vraag is hierbij altijd: ‘’ Welke mate van onzekerheid is acceptabel voor de beslissing die ik wil nemen?’’ en vooral: ‘’Hoe vertaal je gemeten data naar tastbare prestatie indicatoren die voor elke ruiter en instructeur te gebruiken zijn?’’

Om de onzekerheid van onze tastbare prestatie indicatoren te minimaliseren wordt er gebruik gemaakt van bewegingsanalyse van voornamelijk videobeelden, aangevuld met sensoren op het paard en de ruiter. Door de data samen te voegen worden vanuit de bewegingswetenschappen algoritmen opgesteld voor de best mogelijke begeleiding.