Ambassadeurs

EquInnoLab. kan niet bestaan zonder haar ambassadeurs uit de sport. De brug van de wetenschap naar de sport is namelijk key! In de topsport heeft internationale Grand Prix-amazone en Lichte Tour-jurylid Jenny Schreven zich aangesloten vanuit de dressuursport, en daarmee ook Jenny’s sportstal. Naast Jenny heeft EquInnoLab. samen met de sportstal ook het Dressage Stable Schreven Competition Team geinitieerd. Dit team van zes talenten wordt begeleid door EquInnoLab. en haar expertteam, en aangevoerd door Jenny.

Jenny Schreven

Het verhaal van Jenny is een verhaal van de underdog. Op 27-jarige leeftijd zorgde Jenny eigenhandig voor de mogelijkheid om een 4e teamlid mee te nemen naar de Olympische Spelen in Londen. Jenny heeft op deze leeftijd al Wereldbekerfinale gereden met haar Grand Prix paard Krawall (Focus x Roemer).

Jenny is begonnen met rijden op een manege zoals de meeste van ons. Voor haar ouders was het een groot raadsel waaron Jenny zo graag wilde paardrijden, aangezien zij zelf beiden niet uit een paardengezin komen. Jenny heeft de liefde voor dressuur in haar bloed zitten en is naast actieve amazone, ook Licht Tour-jurylid, instructeur tot en met Grand Prix en zet zich actief in voor de dressuursport met de KNHS.

Carriere

 • Al met haar tweede pony Guinivere reed Jenny t/m het Z2 bij de pony’s en ook Z1 bij de paarden;
 • Debuteerde bij de Junioren met Kennet W (Goodtimes x Leraar) op haar 14e;
 • Heeft deelgenomen aan drie Europese Kampioenschappen Junioren en Young Riders;
 • Debuteerde bij de senioren Grand Prix met Krawall (Focus x Roemer) op haar 24e;
 • Meerdere paarden zelf opgeleid en uitgebracht op (internationale) Lichte Tour niveau;
 • Momenteel actief in de dressuursport t/m Grand Prix niveau.

Motivatie

“Nadenken over waarmee ik bezig ben in het rijden, doe ik eigenlijk al heel lang. Met een broer die zich verdiept heeft in bewegingsleer ga je op een andere manier naar dingen kijken. Natuurlijk blijft in de omgang met paarden “het oog van de meester” heel belangrijk, maar met technologieën kun je je prestatie optimaliseren. Als dressuurruiter gaat het in het winnen en verliezen uiteindelijk om kleine details. Ondersteuning door diverse technologieën kunnen wel degelijk het verschil maken tussen een eerste, tweede of derde plaats!

Juist daarom sta ik helemaal achter EquInnoLab. Als we technologieen gebruiken om inzicht te krijgen in de prestaties van onszelf als ruiter en onze paarden, kunnen we door veel efficienter te trainen sneller vooruitgang boeken, onze blessurepreventie helpen en een happy athlete creeeren”

dssctEquInnoLab.’s test en promotie team

Het ambassadeursteam van EquInnoLab. strijdt niet alleen om te winnen, maar draagt ook bij aan innovatie in de paardensport als het officiele testteam van EquInnoLab. Naast alle metingen en monitoring vanuit EquInnoLab. wordt er aan het team topsportbegeleiding geboden via een holistische benadering. Wekelijkse trainingen te paard, fysieke trainingen voor de ruiters en mentale coaching door een sportpsycholoog zijn bijvoorbeeld onderdelen van deze topsportbegeleiding. Ieder jaar wordt het team opnieuw geselecteerd en begeleid volgens het talentidentificatie- en ontwikkelingsbeleid van EquInnoLab. Het team wordt onder andere gesponsord door grote namen in de sport zoals Uvex en Schockemöehle Sports.

EquInnoLab. is de oprichter van het Dressage Stable Schreven Competition Team. Het DSSCT bestaat uit een groep van zes talentvolle ruiter-paard combinaties die een jaar lang begeleidt worden op rijtechnisch, mentaal en fysiek vlak, aangevuld met clinics, metingen en analyses. Deze groep is geselecteerd tijdens een speciaal georganiseerde selectiedag aan de hand van strenge selectiecriteria. Wilt U de ontwikkelingen van het DSSCT volgen? Klik hier voor meer informatie!

Gesponsord door:

uvex_schwarz_kleinlogo_sports_cmykTonicslogo-horsefood2

equirexdominicklogo-website

Resultaten 2016-2017

Het team van 2016-2017 is op dressuursportvlak geselecteerd door Jenny Schreven en Paralympische Dressuuramazone Nicole den Dulk. Alle teamleden hebben een grote groei doorgemaakt:

 • Anne-Laure Kwaspen is met haar pony van het B naar het Z2 gegaan, en is meteen na het traject bij EquInnoLab. geselecteerd voor de KNHS beloftetrainingen. Dit zowel met haar pony, als met haar paard;
 • Janiek Hendrikx is met haar pony gegroeid van het M1 naar het Z2 en heeft aan meerdere Limburgse Kampioenschappen deelgenomen met onder andere een reservetitel in de klasse M2;
 • Lois Lardenoije heeft door alle inzichten vooral geleerd om de puntjes op de i te zetten en 6-jes te veranderen naar 8-en op de protocollen. Ze is gegroeid van het M2 naar het Z1;
 • Elya Doré heeft bij het team de overstap gemaakt naar de paarden. Ze heeft in dit jaar gestart in de klasse Z2 en gedebuteerd bij de Limburgse Kampioenschappen met een vijfde plaats. Met haar pony heeft ze de Nationale Kampioenschappen gereden;
 • Yvette Rours heeft met haar paard haar groei behaald in de controle tijdens het rijden. Van het L1 naar het L2 halen ze door meer inzicht in haar hulpen verkregen te hebben het ene winstpunt na de andere binnen als combinatie;
 • Tara Bremmers is begonnen in het L1 en is in het team geeindigt als M2 geclassificeerd. Door alle begeleiding hebben ze samen met haar paard geleerd om één te worden met elkaar, en dus echt een combinatie te vormen. Dit uit zich in meer controle tijdens wedstrijden, en meer zelfverzekerheid.

Team 2017-2018

Dit jaar is er een nieuw team geselecteerd samen met Paralympische Bondscoach en Grand Prix-amazone Joyce Heuitink.

Het team bestaat uit Cheyenne Zoetbrood, Jordy Straatman, Kristel Markus, Janiek Hendrikx, Jessica Meijers en Yinthe van de Ven. Dit team wordt elk begin van de maand gemeten, waaruit aandachtspunten geselecteerd worden en volgens de holistische benadering doelgericht gewerkt wordt om beter te kunnen presteren. Houdt dit team goed in de gaten voor de resultaten!