Equestrian Innovation Center

EquInnoLab. is de plaats waar experts van verschillende vakgebieden samenwerken om de sportprestaties van ruiters en paarden te verbeteren. Het management team zorgt voor de optimale afstemming en samenspel tussen deze experts. Samen met ambassadrice Jenny Schreven wordt de brug geslagen naar de sport.

Manager

Alain D. Broft MSc. PDEng, technisch bedrijfskundige

Ambassadeurs

Jenny Schreven, Grand Prix-amazone en Lichte Tour-jurylid
Dressage Stable Schreven Competition Team
Vivian Chang, Chinese Taipei Team Rider Dressage
Laura Hoogeveen, Eventing-amazone

Onderzoek

Mickey Saes MSc., bewegingswetenschapper
Jordie Kolkman BSc., werktuigbouwkundige
Juriaan van den Hurk, werktuigbouwkundige
Max Wolf, werktuigboukundige
Pieter van Zuijlen BSc., werktuigbouwkundige
Renato Damas MSc., software engineer

Assistent

Carmen Peters

Aangesloten experts

Marianne van Erp MSc., sportpsychologe VSPN®
Maikel Evers, fysiotherapeut
Nicole Custers, fysiotherapeute

Kantoor en testfaciliteit

Vrakkerstraat 133
6002 AV
Weert

Voor onderzoekers & kennisinstellingen

Alle geaggregeerde data die verzameld wordt bij EquInnoLab. heeft natuurlijk een enorme waarde voor de toekomst van de paardensport. Onderzoekers en kennisinstellingen zijn welkom om plaats te nemen bij EquInnoLab. en gebruik te maken van alle technologieën en data in gezamelijke projecten.

Vanwege het innovatieve karakter en het vele wetenschappelijke werk, is EquInnoLab. ook de juiste plaats voor alle soorten en maten stage- en afstudeerplekken/opdrachten. Als innovatiecentrum dat zich specialiseert in de sport wordt er veel samengewerkt met kennisinstellingen.

Voor coaches, instructeurs & opleidingen

EquInnoLab. wil naast sporters ook de kennis beschikbaar stellen voor het bijscholen van paardensportprofessionals. Het inzichtelijk maken van de paardensport, maar ook de inzichten die te vergaren zijn uit de feedback van je trainings- en/of coachingsmethode in termen van de prestatieindicatoren kunnen professionals helpen zichzelf verder te ontwikkelen.

Daarnaast streeft EquInnoLab. ernaar om paardensportopleidingen en instructie- en juryopleidingen te ontvangen als onderdeel van de opleidingen. Bedrijfsbezoeken en trainingen kunnen ingepland worden om vanuit de bewegingswetenschap, en gebruik makend van data, waarde toe te voegen aan de opleiding.