Selecteer een pagina

Wedstrijdtraining

Springen

Wil jij je optimaal voorbereiden op je volgende springwedstrijd? Dan zijn deze wedstrijdtrainingen voor jou. De nadruk van deze trainingen ligt op het tactische aspect binnen het springparcours.

De sterkste of de snelste wint niet altijd, maar de slimste! Slim met je krachten omgaan, dat is wat je leert bij de tactische wedstrijdtrainingen springen.

WEDSTRIJDTRAINING

Springen

De sterkste of de snelste wint niet altijd, maar de slimste! Slim met je krachten omgaan, dat is wat je leert bij de tactische wedstrijdtrainingen springen.

Door Joep Raijmakers

ORUN Coach 5 NOC*NSF

Springen nationaal & springen internationaal

Eerstvolgende training:

19 januari 2022, Green Valley Estate Deurne. Ter voorbereiding voor Jumping Amsterdam (ook nationale klassen)

Voor wie:

Vrijwel alle niveaus kunnen bij ons terecht, de training wordt namelijk altijd op maat verzorgd!

Investering

Per combinatie bedraagt het € 49,50

Inschrijven

Wat ga je doen:

“Zonder techniek, geen goede tactiek”

De training duurt 30 minuten, en je zal rijden met maximaal één andere combinatie van hetzelfde niveau. Vooraf kan je zelf wat dressuurmatig losrijden. De eerste 15 minuten van de training helpt de coach 5 trainer je bij het losrijden en -springen. Je krijgt tips over hoe je je het beste kan voorbereiden voor een wedstrijd. Hierna ga je naar de wedstrijdring waar een parcours op jouw niveau staat opgebouwd. Je springt eerst eenmaal het parcours en krijgt dan feedback van de Coach 5 trainer. In de resterende tijd ga je samen met de trainer aan de slag met verschillende onderdelen van het parcours. Je kan bepaalde lijntjes en combinaties nogmaals rijden of zelfs het hele parcours. Dit wordt echt ingevuld op jouw behoefte. Uitgangspunt is dat je aanwijzingen en tips krijgt die je kan gebruiken om te leren de juiste besluiten te nemen en om om te gaan met verschillende situaties.

Tijdens de training ligt de focus op de volgende onderdelen:

1) In kaart brengen technische uitdagingen: de technische uitdagingen worden in kaart gebracht en je krijgt advies over hoe je hier thuis aan verder kan werken. Wat zijn de krachten van jouw paard en hou kan je hier op de juiste manier mee om gaan?

2) Aanpassingsvermogen en game play: we gaan in op hoe je goede prestaties op onderdelen mee kunt nemen naar het volgende onderdeel, en wat je kunt doen als iets niet loopt zoals je het wilt om toch terug te komen bij een goede omloop van het parcours. Keuzes maken op het juiste moment en omgaan met de voorkomende situaties.

3) Strategie oefenen: om bovenstaande onderdelen zo veel mogelijk tot hun recht te brengen gaan we oefenen met verschillende manieren van rijden, bijvoorbeeld een andere timing of een ander ritme. We creëren verschillende situaties om mee te oefenen zodat je optimaal bent voorbereid voor je volgende wedstrijd.

Locatie

De wedstrijdtrainingen vinden plaats op de compleet vernieuwde locatie van Green Valley Estate te Deurne, voorheen bekend als NHB Deurne. De luxe indoorlocatie is aangekleed in wedstrijdsfeer, het losrijden is tevens indoor. Het centrum beschikt over een gezellige horecavoorziening.

Bruggenseweg 11A
5752 SC Deurne

tac·tiek (de; v)

de manier waarop je te werk gaat om te slagen

Door gebruik van de juiste techniek op het juiste moment en op de juiste manier kan je als ruiter of amazone een goede proef laten zien met winst als gevolg. Daarnaast gaat het om het kunnen aanpassen en inspelen op onverwachte omstandigheden. Leren van tactiek komt door ervaring, door wedstrijden te rijden en het “spelletje” te begrijpen.

De aanwijzingen en tips van onze coaches helpen je om te leren de juiste keuzes te maken en om te gaan met verschillende situaties in de ring.

Aankomende data

De data van de wedstrijdtrainingen sluiten perfect aan op door ons geselecteerde wedstrijden*. Doe jij dus mee aan één van de onderstaande wedstrijden? Dan is dit de perfecte voorbereiding voor jou:

19 januari 2022 (woensdag): Joep Raijmakers
Ter voorbereiding voor de nationale klassen L t/m ZZ en U25 Jumping Amsterdam op 27 januari

9 februari 2022 (woensdag): Joep Raijmakers
Ter voorbereiding voor de regiokampioenschappen Limburg en Brabant

16 maart 2022 (woensdag): Joep Raijmakers
Ter voorbereiding voor de Hippiade, alle klassen paarden en pony’s

* In de competitiefase staat de verhouding van werk- en rustweken op 2:1, wat betekent dat de week voor de wedstrijd een lichte week moet zijn en de tweede week voor de wedstrijd een intensieve week moet zijn. Bij internationale wedstrijden heeft de reis ook invloed en is gekozen voor 2 weken voor de wedstrijd, waar voor nationale wedstrijden gekozen is voor 1 week voor de wedstrijd