Selecteer een pagina

Wedstrijdtrainingen

Bereid je goed voor op je volgende wedstrijd! Of je nu pas begonnen bent met het rijden van wedstrijden of meedraait op het hoogste niveau, het is altijd fijn om op een andere locatie te kunnen oefenen. Daarom bieden wij de mogelijkheid om mee te doen aan onze wedstrijdtrainingen dressuur en springen.

Dressuur

Je kunt kiezen uit een training van 15 minuten met tips en tops of een volledige wedstrijdtraining van 30  minuten (reserveer hiervoor 2 tijdsloten van 15 minuten achter elkaar). Bij beide trainingen krijg je de mogelijkheid om een proef naar keuze te rijden.
Tijdens de training mag je zelf kiezen of je in wedstrijdtenue of in trainingsoutfit rijdt. Daarbij is het gewoon toegestaan om de proef met beenbeschermers te rijden.

De trainingen worden gegeven door Jenny Broft – Schreven, ORUN Coach 5 NOC*NSF en Grand Prix Jurylid.

Je krijgt de mogelijkheid om van tevoren in een andere rijbaan los te rijden, de training wordt gegeven in een wedstrijdpiste.

Springen 

Tijdens de wedstrijdtrainingen springen ligt de nadruk op het tactische aspect binnen het springparcours. Je leert hoe je de lijntjes het beste kunt aanrijden, hoe je zo snel en behendig mogelijk wendingen rijdt en hoe je de sterke punten van je paard benut.

De trainingen duren 30 minuten, je rijdt hierbij samen met een andere deelnemer van zoveel mogelijk hetzelfde niveau. Je krijgt de mogelijkheid om van tevoren dressuurmatig los te rijden.
De eerste 15 minuten staan in het teken van het losrijden en – springen. Je krijgt tips over hoe je jezelf en je paard het beste kan voorbereiden op een wedstrijd. Hierna krijg je de mogelijkheid om in de wedstrijdring een parcours te springen welke op jouw hoogte staat opgebouwd. Je springt eerst eenmaal het parcours en krijgt dan feedback van de Coach 5 trainer. In de resterende tijd ga je samen met de trainer aan de slag met verschillende onderdelen van het parcours. Je kan bepaalde lijntjes en combinaties nogmaals rijden of zelfs het hele parcours. Dit wordt echt ingevuld op jouw behoefte. Uitgangspunt is dat je aanwijzingen en tips krijgt die je kan gebruiken om te leren de juiste besluiten te nemen in verschillende situaties.

De trainingen worden gegeven door Joep Raaijmakers, ORUN Coach 5 NOC*NSF.