Selecteer een pagina

Wedstrijdtrainingen

Bereid je goed voor op je volgende wedstrijd! Of je nu pas begonnen bent met het rijden van wedstrijden of meedraait op het hoogste niveau, het is altijd fijn om op een andere locatie te kunnen oefenen. Daarom bieden wij de mogelijkheid om mee te doen aan onze wedstrijdtrainingen dressuur en springen op de fantastische locatie van Green Valley Estate. 

Dressuur

Je kunt kiezen uit een training van 15 minuten met tips en tops of een volledige wedstrijdtraining van 30  minuten (reserveer hiervoor 2 tijdsloten van 15 minuten achter elkaar bij het inschrijven). Bij beide trainingen krijg je de mogelijkheid om een proef naar keuze te rijden.

De trainingen worden gegeven door Jenny Broft – Schreven, ORUN Coach 5 NOC*NSF en Grand Prix Jurylid, soms nodigen we een gastjury uit. Dit staat dan aangegeven bij de betreffende wedstrijdtraining. 

Je krijgt de mogelijkheid om van tevoren in een andere rijbaan los te rijden. De training wordt gegeven in een wedstrijdpiste. De trainingen mogen gefilmd worden en de proef mag voorgelezen worden, je dient hiervoor zelf zorg te dragen. Ook is je eigen trainer/instructeur van harte welkom om te komen kijken. De keuze is vrij om in wedstrijdtenue of in trainingstenue deel te nemen. 

Ben je op zoek naar een leuk evenement bij jouw vereniging of stal. Het is ook mogelijk om een wedstrijdtraining bij jou op locatie te organiseren.  Stuur een mail voor meer informatie. 

Klik op de button hieronder voor de aankomende wedstrijdtrainingen.

Springen 

Tijdens de wedstrijdtrainingen springen ligt de nadruk op het tactische aspect binnen het springparcours. Je leert hoe je de lijntjes het beste kunt aanrijden, hoe je zo snel en behendig mogelijk wendingen rijdt en hoe je de sterke punten van je paard benut.

Er staat een volledig springparcours voor je opgebouwd. Je rijdt zelf je paard/pony los in de losrijbak, waarna je het parcours rijdt op je aangegeven starttijd zoals in een wedstrijdsituatie.

Na afloop krijg je tips over de verbeterpunten in het parcours en is er nog de mogelijkheid om enkele lijnen over te rijden met de hulp van de trainer/coach. De wedstrijdtrainingen duren 10 minuten per combinatie. 

Heb je interesse in uitgebreidere springtraining/wedstrijdtraining springen: we organiseren ook regelmatig clinics van bekende springruiters/-trainers waarbij we dieper ingaan op de voorbereiding richting een wedstrijd of promotie naar een hoger niveau. Je vindt alle evenementen terug in onze agenda. 

Klik op de button hieronder voor de aankomende wedstrijdtrainingen.