Selecteer een pagina

Bij deelname aan deze bijscholing ontvang je 35 KNHS licentiepunten.

Tijdens deze bijscholing leer je het belang van veelzijdig trainen met paarden. Bij mensen is gebleken dat atleten die meerdere sporten beoefenen meer succes bereiken in hun doelsport. Dat komt omdat het aanpassingsvermogen wordt vergroot waardoor het lichaam niet alleen beter kan bewegen, maar ook beter bestand wordt tegen blessures.

In de verschillende disciplines van de paardensport wordt vaak voornamelijk discipline-specifiek, op dezelfde locatie en op dezelfde ondergrond getraind. Zulke eenzijdige training is erg belastend voor het paard; uit onderzoek is gebleken dat er een sterk verband is tussen trainingsvariatie en misgelopen trainingsdagen.

Het is daarom belangrijk om bij het trainen van paarden te beginnen bij de basis door te werken aan beweegvaardigheden. We gebruiken onder andere kennis van het Athletic Skills Model, een concept gebaseerd op de visie van René Wormhoudt en Professor Dr. Geert Savelsbergh van de Universiteit van Amsterdam.

Ook nemen we een stukje groei en ontwikkeling van het paard mee; hoe een paard zich optimaal lichamelijk kan ontwikkelen en hoe wij als mens daaraan kunnen bijdragen.

Aan het einde van deze bijscholing weet je meer over hoe je een allround ontwikkeling kan gebruiken om te kunnen pieken in één tak van de sport.

De bijscholing vindt plaats op het voormalige hippisch centrum Deurne, sinds de zomer van 2021 omgedoopt tot het Green Valley Estate. Deze accommodatie kent een rijke geschiedenis aan kennisdeling voor paardenliefhebbers, en die traditie zetten wij graag voort.