Select Page

Refresher courses

We regularly organize refresher courses on various equestrian related topics. These refresher courses are held at our location Green Valley Estate. Deze accommodatie kent een rijke geschiedenis aan kennisdeling voor paardenliefhebbers, en die traditie zetten wij graag voort.

Onze bijscholingen worden gegeven door een van onze experts, hierdoor wordt de kwaliteit van de presentaties gewaarborgd. Door deelname aan een van onze bijscholingen is het mogelijk om 35 KNHS licentiepunten te verdienen.

The refresher courses are of interest not only to instructors, but also to riders, grooms, trainers, judges and parents of pony riders.

A refresher course takes 2 to 3 hours on average, we welcome everyone with something to drink and a pastry, this is included in the price.

De kosten voor losse bijscholingen bedragen €32,50 p.p. inclusief koffie en gebak bij ontvangst!

Some refresher courses will be repeated later in the year. If you have an interesting topic or would like to know more about something, you can contact us without any obligation. contact met ons opnemen om de opties te bespreken. 

Wij kunnen ook bijscholingen geven op uw locatie indien hier genoeg animo voor is, dit kan dan gaan over een door jullie gekozen onderwerp mits dit past binnen onze expertise en visie.

De volgende bijscholingen hebben wij voor u klaar staan: 

–  ‘Paard en ruiter in beweging’  

Deze Reeks is bedoeld voor iedereen die de training en de gezondheid van paarden serieus neemt. De avonden geven je meer inzicht en kennis om bewust bezig te zijn met de paardensport, het paard wezen en de bewustwording achter gericht trainen. Met de juiste basiskennis kun je fysieke klachten voorkomen en jezelf en je paard optimaal voorbereiden op de te behalen prestatie. 

Bij de training van een paard en ruiter komt veel kijken. Om zo optimaal mogelijk te kunnen presteren is kennis van het lichaam van je paard en de functie ervan essentieel. In deze reeks van bijscholingen gaan we in op de anatomie, fysiologie (twee delen) en biomechanica van het paard.

Tijdens de sessie over de anatomie van het paard leer je over het functionele bewegingsstelsel van het paard (vs. de mens). Daarnaast leer je hoe belangrijk kennis van het bewegingsstelsel is voor training.

Naast de anatomie is fysiologische kennis niet weg te denken bij het trainen van een paard. In de eerste sessie van de fysiologie gaan we in op de belangrijkste (algemene) fysiologie systemen die van belang zijn bij training. In deel twee gaan we hier dieper op in en komt er ook een stuk specifiekere sportfysiologie bij kijken. We gaan in op hoe lichaam reageert op training en inspanning, welke fysiologische processen plaatsvinden en hoe wij daarop kunnen inspelen.

In de laatste sessie komt het onderwerp biomechanica aan bod. Hier wordt er ingegaan op bepaalde natuurkunde wetten die belangrijk zijn en overige biomechanische aspecten. Denk hier bijvoorbeeld aan het lichaamszwaartepunt. 

Agenda bijscholingen:

inclusief 35 licentiepunten per avond. 

Ma 31 oktober 19:00 – 21:00 – “Paard en ruiter in beweging”: Anatomie
Ma 7 november 19:00 – 21:00 – ““Paard en ruiter in beweging”:: Algemene fysiologie
Ma 14 november 19:00 – 21:00 – “Paard en ruiter in beweging”: Sport fysiologie
Do 24 november 19:00 – 21:00 – “Paard en ruiter in beweging”: Biomechanica

Je kunt inschrijven voor een losse bijscholing als je geïnteresseerd bent in 1 of meerdere van de te behandelen onderwerpen of je kunt kiezen voor een voordelige pakketprijs van 4 bijscholingen voor €110,-  

– ‘Invloed van voeding op prestaties’

(CAUTION: No license points will be awarded by the KNHS for this refresher course).

Voeding wordt steeds meer erkend als een belangrijk onderdeel van een optimale sportprestatie. In deze bijscholing leggen we uit hoe voeding niet alleen kan helpen om onze paarden gezond te houden, maar ook om prestaties te verbeteren. We nemen een kijkje naar het spijsverteringssysteem van een paard, maar geven we ook inzicht op het energiesysteem van het paard, en hoe dat verschilt voor de verschillende disciplines. Het aanpassen van niet alleen wat we voeren, maar ook het volume en de timing van wanneer we onze paarden voeren, kan hun energieniveau beïnvloeden en hierdoor prestaties een boost geven.

 – ‘Veelzijdig trainen’

During this continuing education course, you will learn the importance of versatile training with horses. In humans, it has been shown that athletes who practice multiple sports achieve more success in their target sport. This is because adaptability is increased which not only allows the body to move better, but also makes it more resistant to injury. In the various disciplines of equestrian sports, training is often primarily discipline-specific, at the same location and on the same surface. Such one-sided training is very stressful for the horse; research has shown that there is a strong correlation between training variation and missed training days. Het is daarom belangrijk om bij het trainen van paarden te beginnen bij de basis door te werken aan beweegvaardigheden.
We gebruiken onder andere kennis van het Athletic Skills Model, een concept gebaseerd op de visie van René Wormhoudt en Professor Dr. Geert Savelsbergh van de Universiteit van Amsterdam. Ook nemen we een stukje groei en ontwikkeling van het paard mee; hoe een paard zich optimaal lichamelijk kan ontwikkelen en hoe wij als mens daaraan kunnen bijdragen. Aan het einde van deze bijscholing weet je meer over hoe je een allround ontwikkeling kan gebruiken om te kunnen pieken in één tak van de sport.

–  ‘Trainingsprincipes’

During this continuing education course, you will learn about the different training principles and how to apply them in your training. Training principles are used in many sports to carefully design training programs for each individual athlete. So too with a horse. Whatever your goal, a horse is an athlete, and must be trained if you want to achieve certain goals with it. To set up a good training of your horse, it is important to know what a good training entails. Training principles can help you understand different training types and effects. It gives you an idea of what an efficient training program with a reduced risk of injury should look like.

Go to the agenda and register! 

Interesse in een onderwerp of wil je een bijscholing op uw locatie?

Sommige bijscholingen zullen later in het jaar nog een keer worden herhaald. Indien je zelf een interessant onderwerp hebt of ergens meer over wilt weten kun je vrijblijvend  contact met ons opnemen om de opties te bespreken. 

Wij kunnen ook bijscholingen geven op uw locatie indien hier genoeg animo voor is, dit kan dan gaan over een door jullie gekozen onderwerp mits dit past binnen onze expertise en visie.